|
Titulli: hartime -
04-03-2008, 01:16 PM
Po postoj nje hartim qe e kam pas bere ca vite me pare.ka qene nje teme rreth Kosoves, ne periudhen qe ishte ne lufte.
Dikush paska humbur rrugen neper qiellin e bardhe, harruar pas fjaleve, pas hijeve te dridhshme te reve qe nxijne horizontin, e fatin tone e kthejne ne zjarre shprese. E dikush tjeter qe ka harruar te lere adresen si shenje e kthimit me fytyre nga e verteta, dikush qe s'don te njihet, e dikush qe kerkon te harrohet. Oh kur mbi kete toke do te ndihet se eshte zgjatur dora, se jane te arta lotet e gezimit?! Kur do te ndihet aroma e truallit qe zgjohet nga vetvetja i ngopur me gjume si nje i semure i sapo ngritur nga shtrati? Mjaft me me keshtjella parandjenjash qe ngrihen e shemben te zbardhura e te mekura mbi shtroja shpresash! Nje zjarr i varfer ne oxhak, balte e ngjeshur, britmat e dhimbshme te mijera njerezve qe edhe sot degjohen.
Pemet kane kohe qe i kane prere deget me mohimin tragjik te lulezimit. Shkembinjte e rende rrokullisen humnerave te shpirtit.
Larg...
Diku mbi balten e ndyre e te merzitshme gjer ne vetvrasje zvarritet renkimi njerezor. Zbathur, te uritur, te zhgenjyer.
O Zot...
E une me ē'trishtim ju dua, me ē'force t'ju buzeqesh?! Tregomeni!! Se kam frike Kosove mos padashur dhimbjen tende te madhe kam tradhetuar dhe neper zerin tim te mekur rrokullisen gure, si tragjedi e ngurtesuar nen nje qiell pa ngjyre klithmash dhe tradhetish.
Me syte tane plot britma shikojme ikjen biblike ne kete shekull te thinjur, ikjen drejte harrimit...
Sa larg, sa thelle paska qene liria?! plaget e tua i lidh me buzeqeshjen time, floket e tu te thinjura jane lare me lot. Floket e tu te bukur, te nderur si enderr ne horizont, shpupuritur nga lufterat do doja t'i krihja me kreherin e dashurise. Ato floke neper duart e mia keputen, dridhen ne heshtje, rizgjohen..
Dhe sot nje toke e re po lulezon, nje enderr e bardhe triumfoi..
Po riēel perseri shpirti i shqiptarit!
Shqiptarisht po ngrihet e ribehet!
" E njat tok' qe je tue gzue, e ke zan' tash sa mij' vjet, shqiptaria, qe mbet mblue sot nen dhe, edhe shqip flet.!"
...Before u sunt me in the Big Sleep i Went to hear the ScreaM oF The ButterflY. I Want The WORLD & I wanT It NoW! FucK OFF DeaD PeoPl3!!!
|